JellyPages.com

The Rhythm

22.6.11

Sesi wawancara :*) - FifyGajah

Vogue+Howt

Name sebenar: Syafiqah
Name panggilan: Fify
Name glamer: GAJAH (sbb die minat gajah daa)
Umur: Sebaye Sofi Rosman
Status: belum berkahwin but not available!
Hobi: masak, shopping, makan, makan, dan makan. (haha ^^)
Cite-cite: Model Muslimah (sbb gambar diatas vogue! haha ^^)


Situasi: seorang wartawan tidak bertauliah sedang mewawancare seorang international celebrity dari Malaysia iaitu Sofi Rosman. *kononnye* 

Assalamua’laikum Sofi?
Waa'laikummusalam....

Ape khabar Sofi? Sihat?
Alhamdulillah sihat saje.

Ape perkembangan terbaru anda ea?
Perkembangan terbaru ea. Saye sedang menunggu call untuk ‘shooting’(interview) ape2 ‘drama atau movies’(kerje).

Saye disini nak tanye ttg rakan anda, Syafiqah atau lebih mesre dipanggil fify. Dengar cerite Sofi ade update blog ttg fify dan begitu juge dgn fify. Adekah benar khabar angin ini?
Yup betul tuh. Angin tuh benar sangat2 kerane angin xde mulut nak menipu (okay nak buat lawak je). Fify yg bagi idea tuh untuk saje saje. xde salahnye saye nak buat entry pasal fify. Lagipun otak saye pun buntu sbb xde idea nak update blog saye. HAHA.

Baiklah. Dah bape lame Sofi kenal fify?
Sepanjang saye belajar kat UNISEL. Hampir 3 tahun kami kenal.

Bile first time kenal? Macam mane boleh kenal?
Orientasi intake July’08! Time orientasi kami satu kumpulan. Kumpulan ‘tikus biru’ namenye.

Adekah mase tuh korang jadi terus rapat?
Tidak. Time tuh first time jumpe. So, masing2 cakap pun macam malu2 je.

Oh okay. Jadi bile dan macam mane korang boleh jadi rapat?
hurmm kiteorang jadi rapat sebab mempunyai minat yg same. Kami berdue suke pade seni tari tradisional. Jadi kami berdue ade masuk satu kelab di UNISEL dulu. Kelab tersebut Persatuan Kebudayaan dan Kesenian UNISEL (PKKU). Pade mase itulah kami jadi rapat sampai sekarang.

Apekah hubungan Sofi dengan Fify? Kawan atau lebih dari kawan?
HAHA. tak tak. Kami cume kawan rapat bukan pasangan kekasih . Kami ni dah macam adik beradik dan sudah tentu die ibarat kakak bg saye sbb saye lg mude dr die. Haha. Hubungan kami tak lebih dan tak kurang sebagai kawan. Jangan ade yang bikin kontroversi ea. Kelak, saye yg binase. Haha ^^


ayu gituh ~_~
Sepanjang pengenalan korang kan, ape yg Sofi boleh describes tentang Fify atau name glamernye Gajah? Serte ape yg membuatkan Sofi rapat dengan Fify?
Hurmm sepanjang saye kenal fify, saye rase die seorang yg easy-going, peramah, independent, berfikiran matang, kelakar, sopan dan quite talkative. Tetapi kadang2 die boleh jadi ‘monster’ kalau ade yg sakitkan hati atau 'buat najis' dgn die. Yeah semue orang macam tuh kann. Fify ni pandai nasihat orang dan die sayang kawan2 die semue. Saye pun sayang die. Sebab itu saye boleh rapat dengan die kerane kami sekepale. Masing2 otak gilak2. Syukur dan beruntung dpt kenal Fify. Dari segi fizikal tuh she's sweet, cute n pretty.

Terime kasih Sofi Rosman kerane sudi meluangkan mase untuk diwawancare dengan pihak kami (blogspot) ea. Semoge berjaye dengan permohonan ‘shooting’ (interview) anda untuk ‘drama atau movie’ (kerje) ea.
Oh my pleasure. No biggie. Saye pun seronok diwawancare ni. Dapat juga saye nafikan gosip liar (teettt!) tentang saye. BTW, thanks for the good luck wish.

CHEWAHH!!! aku bajet RETIS (artis)!! Haha sumpah poyo. Sebenarnye entry kali ni di buat sbb dah deal dgn fify. Aku citer pasal fify n fify akan citer pasal aku kat blog die. Haa ala2 trade-in gituh! katenye ikut kreativiti masing2. jadi ini je yg aku mampu buat sbb saye ni x kreatif mane pun. jadi FY akan ku tunggu entry kau pasal aku plak! haha huhu. Peace yaw ^___^

p/s – kami mmg kawan jangan pikir macam2 sbb post aku kali ni. Kbye Assalamua’laikum.

3 comments:

Syafiqah Shafie said...

Ouhh terharuuu :) thanksss dude! loveyouu tooo~

jaja said...

hahhahaa kau memang poyo sangat nyahh.. over tau retis konon.. hatuiihh hahahaha

Sopi a.k.a P said...

JAJA , aku memang retis laa ~ haha nnt aku nak citer pasal kau plak . boleh jatuhkan reputasi kau ! (gile jahat aku ni! gurau je)
FIFY, your welcome . don't 4get our deal ea ^^ haha